TRENAŽIERU ZĀĻU APMEKLĒJUMU DATU PĒTĪJUMS NO ASV LIECINA, KA SPORTA VAI FITNESA KLUBI UN STUDIJAS NEVEICINA COVID-19 IZPLATĪŠANU.

Autors:

Balticfitness

Spriedumi par to, kuras vietas un aktivitātes neveicina COVID-19 izplatību un kuras rada vislielāko risku, ir aktuāla tēma kopš agra pavasara.

IHRSA un MXM nesen izlaida vienkāršu, tomēr acis atverošu pētījumu, kas parāda, ka sporta zāles neveicina COVID-19 izplatīšanos. Šis pētījums saskan ar vairākiem citiem pētījumiem, kas veikti kopš COVID-19 uzliesmojuma, piemēram, ar neseno pētījumu, ko veica Apvienotās Karalistes tirdzniecības organizācija ukactive, kurā tika konstatēti tikai aptuveni 0,020 pozitīvi gadījumi uz 10 000 sporta zāles apmeklējumiem.

PĒTĪJUMA MEHĀNISMS

Pētījumu veica klubu biedru pieredzes speciālists, MXM un IHRSA, pārbaudīja un salīdzināja dalībnieku reģistrācijas datus (t.i., trenažieru zāles apmeklējumu skaitu) no dažādiem operatoriem visā ASV, tostarp galvenajiem spēlētājiem, piemēram, Planet Fitness, Anytime Fitness, Life Time un Orangetheory.

Pētījuma laikā klubi sniedza kopējo reģistrēšanos un klubu skaitu visos štatos, kā arī paši ziņoja par kopējo pozitīvo COVID-19 gadījumu skaitu, kas dokumentēti starp darbiniekiem un biedriem, kuri bija viņu klubos.

Kopumā ziņojumā tika analizēti dati no 49,4 miljoniem biedru reģistrēšanos reizēm laika posmā no 1. maija līdz 6. augustam gandrīz 3000 sporta zālēs un fitnesa centros visā ASV un pētīti veselības un fitnesa klubu dati par proporciju “inficēšanos pret apmeklējumiem”. Tas, ko viņi atrada, bija nomināli tikai 0,0023% biedru no kopēja skaita, kuriem COVID-19 testi bija pozitīvi, pie tam, nekas neliecināja ka šie daži gadījumi radās veselības klubos.

Viens iemesls tik iespaidīgajiem skaitļiem ir tas, ka fitnesa centri, kas ievēro stingrus drošības un dezinficēšanas protokolus, šķiet, ka ir ārkārtīgi droši.

After analyzing millions of member check-in data across 2,873 gyms, sports clubs and boutique fitness centers over the course of three months, The International Health, Racquet & Sportsclub Association (IHRSA) and MXM, a technology and knowledge transfer company specializing in member tracking within the fitness industry, conclusively found that fitness facilities are safe and are not contributing to the spread of COVID-19.

LIELA UZMANĪBA TĪRĪBAI

Stingra uzmanība dezinficēšanai un tīrībai ir būtiska, lai palīdzētu nodrošināt, ka zāles rada pēc iespējas mazāku risku. Saistītie pētījumi, piemēram, Life Fitness COVID-19 vingrotāju aptauja, atklāja, ka kluba apmeklētāji lielu uzmanību pievērš drošības un higiēnas protokoliem, kas tiek ieviesti un tiek ievēroti. Šajā aptaujā 48% klubu biedru uzskaitīja “dezinficēšanos un tīrību” kā vissvarīgākās aizsargājošas procedūras objektā, bet 21% “drošības protokolus” uzskaitīja kā visvairāk uztraucošos.

Vingrotāju uztvere sakrīt ar pētījuma rezultātiem, kuru Brent Darden, IHRSA pagaidu prezidents un izpilddirektors rezumē šādi: “Dati rāda, ka, ievērojot atbilstošus dezinficēšanas protokolus, cilvēki var droši atgriezties pie saviem treniņiem un nodarbībām. Treniņš nekad nav bijis svarīgāks, jo tas palīdz stiprināt imunitāti un uzlabot garīgo veselību. Ir pienācis laiks atzīt, ka sporta zāles ir drošas”

FITNESA LOMA VESELĪBĀ

IHRSA pētījums kopumā balstījās arī uz CDC (Centers for Disease Control and Prevention) statistiku par fiziskās aktivitātes pozitīvo ietekmi uz ķermeni un smadzenēm. Sabiedrības veselības krīzes laikā šie skaitļi skaidri atgādina, cik svarīgs ir fitness sabiedrības vispārējai labklājībai.

Kopumā šie rezultāti ir iepriecinoši un parāda, ka nozare ir uz pareizā ceļa.

Ja tiek ievēroti atbilstoši sociālās distancēšanās un higiēnas pasākumi, sporta zālēs var darboties droši. Par laimi, šo pasākumu īstenošana ir salīdzinoši lēta, taču tie prasa personāla modrību, lai nodrošinātu, ka kluba biedri ievēro drošības protokolus.

Komentāri

Autors:

Antons

January 12, 2022

Ārstniecības procesā ir jānodrošina pacientu tiesību reāla, nevis formāla aizsardzība un stingri jāievēro cilvēka cieņas principi, uzskata veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Autors:

Antons

January 12, 2022

Ārstniecības procesā ir jānodrošina pacientu tiesību reāla, nevis formāla aizsardzība un stingri jāievēro cilvēka cieņas principi, uzskata veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Autors:

Antons

January 12, 2022

Ārstniecības procesā ir jānodrošina pacientu tiesību reāla, nevis formāla aizsardzība un stingri jāievēro cilvēka cieņas principi, uzskata veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Komentēt

Jūsu komentārs tiek izskatīts un drīzumā tiks publicēts.
Lūdzu pārbaudiet visus laukus.

Līdzīgi raksti