Kā fitnesa nozare tiek galā ar pandēmiju: Industrijas piemēri un references

Mēs esam ielikuši tekstā saites uz avotiem, lai jūs varētu izpētīt to dziļāk!

Virzoties cauri COVID-19 pandēmijai, mēs dzirdam saistošus stāstus no visas pasaules, kas ilustrē mūsu nozares izturību. Mēs visi saskaramies ar ārkārtas izaicinājumiem, un kā jūsu partneris mēs vēlējāmies dalīties ar virkni nozares piemēru no aliansēm un operatoriem, kuri rīkojas, lai mainītu valdības mandātus, lai droši atkal atvērtu sporta zāles un atbalstītu fiziskās aktivitātes.

Patiesībā, jaunie IHRSA pētījumi apstiprina apgalvojumus, ka sporta zāles var darboties droši, atklājot, ka no vairāk nekā 49,4 miljoniem apmeklējumu 2873 veselības klubos tikai 0,0023 procenti pēdējo trīs mēnešu laikā ir bijuši pozitīvi attiecībā uz COVID-19. Tas nozīmē, ka sporta zālēs valsts ietvaros ir ieviesti stingri COVID-19 drošības pasākumi un ka pozitīvi inficēšanās gadījumi nav saistīti ar sporta zāles apmeklējumu. Vairāk par šo lasi nākamnedēļ mūsu otrajā šī cikla postā.

Mēs ceram, ka tālāk minētie piemēri var kalpot par referencēm un iedvesmu, sadarbojoties ar partneriem un valdības amatpersonām, lai nodrošinātu, ka sporta zāles ir daļa no turpmākā risinājuma pandēmijas apkarošanā.

Eiropas piemēri

Sporta zāles Katalonijā (Spānija) uzvar legālā cīņā par atkārtotu atvēršanu

Pēc COVID-19 inficēto skaita palielināšanās jūlija beigās, Generalitat valdība lika slēgt visas sporta zāles un sporta centrus. Simtiem sporta zāļu īpašnieku, darbinieku un sporta leģendu rīkoja protestus pie vietējās pašvaldības ēkas. Viņi apgalvoja, ka sporta zālēs nav bijuši inficēšanās gadījumi, un ka viņi ir veikuši ievērojamus ieguldījumus, lai ievērotu obligātos drošības pasākumus. Tajā pašā dienā Barselonas Sporta Komisārs nosūtīja divas sūdzību vēstules Generalitat, ar lūgumu atjaunot sporta zāles. Viņš paziņoja, ka visas sporta zāles ir ievērojušas noteiktos veselības un drošības pasākumus, tāpēc atjaunota slēgšana tiks pieņemta tikai tad, ja tiks publicētas jaunas vadlīnijas. Viņš piebilda, ka sporta zāles atbalsta fizisko un garīgo veselību visu vecumu cilvēkiem sabiedrībā. Sporta zāles, studijas un citas iekštelpu sporta objekti arī iesniedza lietu, lai atsāktu izskatīšanu Katalonijas Augstākajā tiesā (SCJC), kas atbalstīja viņu prasību. Fitnesa iespējas reģionā tagad ir atvērtas no jauna, ja tiek ievēroti visi esošie sociālās norobežošanās un higiēnas pasākumi.

Jauns pētījums liecina, ka sporta zāles Anglijā veiksmīgi kontrolē COVID-19

Jaunā pētījumā ukactive savāca datus no vairāk nekā 1300 fitnesa centriem, lai analizētu vīrusa izplatību nozarē, sākot no atkārtotas atvēršanas no 25. jūlija līdz 16. augustam. Rezultāti liecina, ka kopš atkārtotas atvēršanas ir bijuši vairāk nekā astoņi miljoni dalībnieku apmeklējumu, un šajā laikā tikai 17 cilvēki ir ziņojuši par pozitīviem ar COVID-19 – tas ir aptuveni 0,020 gadījumi uz katriem 10 000 apmeklējumiem. Turklāt starp iestādes darbiniekiem tika ziņots tikai par deviņiem gadījumiem. Rezultāti liecina, ka sporta zāles var viegli  iegūt kontaktu izsekošanas datus, un uzsver zemo vīrusa izplatību šajās telpās.

Norvēģijas pētījums atklāja, ka izmēģinājuma periodā, kas tika veikts izolācijas laikā Norvēģijā, nepastāv paaugstinātas COVID-19 izplatīšanās draudi sporta zālēs.

Nesenie pētījumi no Norvēģijas ir atklājuši, ka fitnesa centriem nav lielāks risks izplatīt COVID-19, kamēr tiek ievēroti atbilstoši higiēnas un sociālās distancēšanās pasākumi. Pētījums, ko finansēja valdība, nesen tika publicēts rakstā Healthclubmanagement.co.uk, un tā mērķis bija noskaidrot, vai sporta zālēm ir paaugstināts vīrusa izplatīšanās risks. Pētījumā tika secināts, ka fitnesa centros nav paaugstinātas COVID-19 izplatīšanās draudu, pat ja notiek intensīva apmācība. Pētījumā netika atklāti COVID-19 gadījumi  divu nedēļu izmēģinājuma laikā, kad trenažieru zāle tika izmantota.

ASV piemēri

Saskaņā ar diviem jauniem,  papildinošiem vingrinājumu un vakcinācijas pētījumiem sportisti var iegūt lielāku imunitāti no pretgripas vakcinācijas nekā cilvēki, kuri ir mazāk aktīvi. Abi pētījumi, kuros piedalījās viena un tā pati elites sportistu grupa, ierosina to, ka intensīva nodarbošanās ar sportu pastiprina ķermeņa un vakcīnas reakciju, kas ir īpaši aktuāli tagad, jo gripas sezona tuvojas un zinātnieki strādā, lai izstrādātu vakcīnu COVID-19. Lai gan šie pētījumi koncentrējās uz elites sportistiem, Dr. Sestere uzskata, ka ne tikai profesionālajiem sportistiem, bet arī citiem, kuri ar sportu nodarbojās ikdienā, iespējams, ir labākas reakcijas pret gripas vakcīnu nekā mazkustīgiem cilvēkiem. Tāpat viņa sagaida, ka augsta fiziskā sagatavotība uzlabos imūnās atbildes reakcijas uz citām vakcīnām, ieskaitot, COVID-19 vakcīnu.

Arizonas tiesas nolemj, ka sporta zālēm vajadzētu būt atvērtām

Pēc COVID-19 lietu skaita pieauguma jūnija beigās Arizonas gubernators Ducejs pagarināja izpildvaras rīkojumus, kas slēdza sporta zāles, kinoteātrus un bārus līdz vismaz 10. augustam. Mountainside Fitness un EōS Fitness iesniedza tiesā prasību pret gubernatoru Duceju, apgalvojot, ka viņiem jāļauj atkārtoti atvērt sporta zāles, jo viņi ir ieviesuši nepieciešamos drošības pasākumus, tostarp maskas, sociālo distancēšanos un samazinātu kapacitāti. 3. augustā Arizonas Sabiedrības veselības asociācijas izpilddirektors veselības klubu vārdā liecināja, ka sporta zālēm nevajadzētu iekļauties tajā pašā kategorijā kā bāriem un restorāniem, jo tās sniedz veselības labumu sabiedrībai. 4. augustā tiesnesis nosprieda, ka gubernatora Duceja rīkojums par fitnesa centru slēgšanu pārkāpj procesuālo procesu. Nolēmumā bija teikts, ka fitnesa centriem ir jādod vadlīnijas, lai droši tos atkal atvērtu, un tiem jāļauj pieteikties uz atkārtotu atvēršanu. Neskatoties uz sarežģīto apstiprināšanas procesu, Arizonas sporta zālēm, bāriem un teātriem tika atļauts atsākt darbu 27. augustā.

Vairāk nekā 1500 Ņujorkas trenažieru zāles īpašnieki iesniedz tiesas prāvu, lai atsāktu savu darbu

Vairāk nekā 1500 Ņujorkas štata sporta zāles īpašnieku, tostarp 500, kas atrodas Ņujorkas štatā, uzsāka tiesas procesu pret gubernatoru Kuomo (Ņujorkas štats) un štata ģenerālprokuroru, mēģinot piespiest štatu ļaut viņiem atsākt darbu. Ņujorkas fitnesa koalīcija (NYFC) nosūtīja gubernatoram Kuomo priekšlikumu, kurā izklāstīti drošības pasākumi, kurus varētu ieviest kā standartu fitnesa nozares atkārtotai atvēršanai. Šie standarti ietver temperatūras skenēšanu, jaudas ierobežošanu, individuālu iekārtu izmantošanu, testēšanas protokolus un daudz ko citu. Crunch Fitness mudināja NY dalībniekus piedalīties vēstuļu rakstīšanas un sociālo mediju kampaņā, izmantojot IHRSA, lai mudinātu gubernatoru Kuomo no jauna atvērt sporta zāles štatā. Aicinājums uz rīcību tika saņemts gan no dalībnieku pozitīvām, gan ar negatīvām atsauksmēm. Ņujorkas Veselības departaments 31. augustā paziņoja, ka veiks virtuālās pārbaudes sporta zālēs, pirms tās tiks atvērtas 2. septembrī, lai paātrinātu procesu. Sporta zāles, kas no 24. augusta tiek atvērtas citos Ņujorkas reģionos, to var darīt tikai ar 33% ietilpību un nepieciešamajām maskām. Tomēr nav izstrādāts plāns NYC boutique līmeņa fitnesa studiju atjaunošanai. Studiju īpašnieku grupa pieprasa, lai mērs de Blasio ļautu viņiem atsākt darbu, sakot, ka viņu galvenā problēma ir dzimumu neobjektivitāte, jo lielākā daļa pieder sievietēm. Boutique Fitness Alliance 24. augustā Manhetenas studijas priekšā sarīkoja protestu, kurā piedalījās vairāku studiju īpašnieki, kā arī Bruklinas apgabala prezidents Ēriks Adamss.

Kalifornijas Fitnesa Apvienības (CFA) paziņo par nozares asociācijas konsultatīvo padomi

CFA ir izveidojusi Rūpniecības asociācijas konsultatīvo padomi, papildus tās padomdevēju padomei. Doris Thews, Team Thews Fitness Consulting izpilddirektors, Amy Thompson no IDEA Veselības un fitnesa asociācijas un Josh Leve no Fitnesa studiju asociācijas vada Rūpniecības asociācijas konsultatīvo padomi, kas cēloņiem radīs holistisku perspektīvu – atbalstot 180 000 darbinieku un miljoniem Kalifornijas sporta zāļu, veselības klubu un studiju dalībnieku, jo CFA mudina gubernatoru Newsomu droši atjaunot sporta zāles Kalifornijā. 28. augustā Kalifornija paziņoja, ka tā izmantos daudzpakāpju pieeju, lai no jauna atvērtu uzņēmumu darbību  iekštelpās. Losandželosas un Sakramento apgabala sporta zālēm jāturpina darboties brīvā dabā, bet apgabali otrajā līmenī var atvērties ar 10% ietilpību telpās.

Mičiganas Fitnesa Klubu asociācija (MFCA) uzsāk atkārtotu kampaņu

Mičiganas sporta zāles gandrīz pusgadu ir slēgtas ar gubernatora Vitmera izpildrakstu, un tagad tā ir viena no tikai četrām pavalstīm, kas visā valstī nav atjaunojusi sporta zāļu darbību. MFCA aicina sporta zāles atsākt savu darbu ar kampaņu “Work It Out”, norādot, ka sporta zāles neveicina COVID-19 izplatīšanos, un minot atbalstošus datus. 3. septembrī gubernators Vitmers parakstīja divus izpildvaras rīkojumus, kas ļaus visas Mičiganas sporta zāles un baseinus atkal atvērt 9. septembrī. Visās sporta zālēs ir jāīsteno stingri drošības pasākumi, ieskaitot darbību ar 25 procentu jaudu, nepieciešamajām maskām, sociālo distancēšanos un viegli pieejamiem aprīkojuma tīrīšanas līdzekļiem.

Vašingtonas Fitnesa Apvienība (WFA) strādā, lai pārskatītu sporta zāļu darbības vadlīnijas

Vairāk nekā 260 studijas, fitnesa centri, sporta zāles un veselības klubi visā štatā ir pievienojušies WFA, cenšoties atvieglot gubernatora Inslee vadlīnijas, kas kavē fitnesa nodarbību iespējas iekštelpās. Viņu mērķis ir tikt atzītam par risinājuma daļu, pārskatīt pašreizējo prasību par aptuveni 300 kvadrātpēdām uz vienu cilvēku un iegūt neatkarību no grupēšanas ar bāriem un restorāniem pakāpeniskās atkārtotas atvēršanas laikā. WFA vēstulē viņi apgalvo, ka cilvēki paļaujas uz sporta zālēm, lai saglabātu veselību gan fiziski, gan garīgi, un ka reģistrēšanās dati, kas savākti no sporta zālēm, liecina, ka pozitīvi COVID-19 gadījumi nav nākuši no sporta zālēm.

Komentāri

Autors:

Antons

January 12, 2022

Ārstniecības procesā ir jānodrošina pacientu tiesību reāla, nevis formāla aizsardzība un stingri jāievēro cilvēka cieņas principi, uzskata veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Autors:

Antons

January 12, 2022

Ārstniecības procesā ir jānodrošina pacientu tiesību reāla, nevis formāla aizsardzība un stingri jāievēro cilvēka cieņas principi, uzskata veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Autors:

Antons

January 12, 2022

Ārstniecības procesā ir jānodrošina pacientu tiesību reāla, nevis formāla aizsardzība un stingri jāievēro cilvēka cieņas principi, uzskata veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Komentēt

Jūsu komentārs tiek izskatīts un drīzumā tiks publicēts.
Lūdzu pārbaudiet visus laukus.

Līdzīgi raksti